Gött å leva

Enkelt och gott knäckebröd
2 dl majsmjöl
0.5 dl linfrö (krossat)
0.5 dl sesamfrö
0.75 dl solrosfrö
0.25 dl pumpafrö
0.5 dl olivolja
2.5 dl kokande vatten
lite flingsalt
Gär så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Häll sedan i det kokande vattnet.
Bred ut på ett bakplåtspapper.
Strö över lite flingsalt och ställ in
ugnen i cirka 1 timme i 150 grader.


Supergod dubbelmarinerad oxfilé
Detta behövs för det ingår för 4 personer:
500gr oxfilé
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2:
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
(2 msk avrunnen kapris)
Gör så här så blir det gött. Blanda samma ingridienserna till marinad 1. Lägg köttet i en plastpåse och slå marinaden över köttet och marinera i min. 3 timmar, vänd då och då. Sätt ungnen på 175 grader C. Lägg köttet på ett galler i en långpanna, stick in en köttermometer och stek tills termometern visar 65 grader C, ca 40 minuter. Vänd köttet en gång under stekningen. Svep in köttet i aluminiumfolie och låt kallna. Blanda samman ingridienserna till marinad 2. När köttet har kallnat skivas det i 1/2 cm tjocka skivor och dessa lägges in en skål. Ställ dessa kallt och marinera i min. 4 timmar och ös köttet några gånger. Vid serveringen tas skivorna ur marinaden men torkas ej av. Servera skivorna kalla eller ljumma med potatisgratäng och sallad.
|

Hemodlade tomater med "massor" av smak. Prova att äta tomater med strösocker på, det smakar melon.

Pumpa e gott nyttigt.